2008-03-26
 20:12:06

The hoosiers

Detta band är något utöver det vanliga som jag brukar tycka om.

De kallar sin musik för "odd-pop" och det är en skön blandning av pop, punk och rock.

Ett måste att lyssna på, utav deras låtar är; Goodbye, Mr A. kolla in på youtube, klockren video=P.

Såg dom för första gången i söndags, de var förband till James Blunt och i mitten av deras uppträdande skriker basisten ut;
"hallå, stockholm. Jag har inte varit i Sverige på 6 år och jag är född i Skövde". Snacka chocken man fick, haha.

Men ärligt, lyssna in deras musik, för den rockar=).

Puss
2008-03-24
 23:55:11

snacka om att jag har haft en upptagen helg=P

Det är såå skönt med lov.

Fast det har inte kännts som lov än. Har haft rätt fullt upp=).

I fredags städade jag hela mitt rum, det behövdes haha, på kvällen åkte jag in och mötte Tina i slussen och så drog vi på China Teatern och kollade på Steven Lynch. För dom som inte vet vem denna underbart sarkastiska och humorösa (undrar om det ordet verkligen finns, eller om jag just har hittat på ett nytt ord=P) varelse är så är det en stå-uppkomiker från Usa som sjunger sjukt roliga låtar. De flesta är rätt grova, men texterna är ju helt klockrena.
T ex denna;

Hush, little girl. There is no reason to freat, tonight. Don't mind the smoke, daddy just wants to forget (djup inhalering) tonight (uthalering).

Eller:

It's not that I don't care, I do. I just don't see myself in you, another time, another scene I'd be right behind you, if you know what I mean. Cause if I were Gay I would give you my soul, i fI were gay, I would give you my whole.. being.. If I were gay we would tear down the walls, but I'm not gay, so won't you stop cupping my........... hand.


Dom är Iaf sjuukt roliga, hans texter. Gå gärna in på youtube och kolla in honom, värd att se live också=).

Vi kom hem från hans spelning kvart över två på natten till lördag och gick upp halv nio på morgonen, kändes som om man var bakis, eller hur Tina? ;)

åkte till stallet på dagen och sen bar det av hem till mormor för att fira påskafton. Hände inte så mkt, brukar inte göra det för den delen heller=P.

Igår var jag och min storasyster M på Hovet och såg James Blunt.

Fan vad jag älskar den människan, han är liksom inte den stereotypiska manliga sångaren som gör allt för att få tjejer och vara allmänt jobbig, han är människa.
Innan han blev känd, så jobbade han som fredssoldat i Kosovo i fem år, jag menar, hur mänskligt är inte det?

I hans låt "no bravery" så handlar texten om hur det var och såg ut i Kosovo när han var där.

Houses burnt beyond repair.
The smell of death is in the air.
A woman weeping in despair says,
He has been here.
Tracer lighting up the sky.
It's another families turn, to die.
A child afraid to even cry out says,
He has been here.

Jag blir jätterörd varje gång jag hör den låten och när han sjöng den igår började han nästan gråta. Dessutom visade han en film som han hade gjort i Kosovo, eller gjort och gjort, handfilmat direkt ifrån pansarvagnen.

Såg Benite.... hon vinkade och det såg ut ett tag som om hon tänkte gå och hälsa på mig, jag hade seriöst slagit henne om hon gjort det.

Kommer aldrig förlåta henne för vad hon och de andra äcklen gjorde mot mig.

Nu ska jag sova
Puss

2008-03-11
 15:40:08

leedig!

Ledig från skolan idag. Hur skönt som helst. Det är fan det bästa som finns.
Man kan sova hur länge som helst och bara vara för sig själv. Hade tänkt träna idag, men smartass Nina glömde såklart träningskläderna i skolan igår. Ligger i skåpet (Nej, dom är inte svettiga, jag lovar).. Den planen gick åt helvete, men men, får träna imorrn.

Självklart vaknar jag med illamående och magont, när man är ledig, men nu börjar det gå över, så det var nog bara nåt knäppt, skitsamma=).


Jag har hittat mina idoler, äntligen! Journey, finns det ett bättre band? Ja, kanske Queen då, men Journey är nog snäppet bättre (Sorry Emil=P)...
Lyssna bara på Troubled Child och Mother Father... GRYMMA LÅTAR!!


Mother Father, live... han är inte världens vackraste att titta på, men rösten är bara överjävligt bra!
http://www.youtube.com/watch?v=VuxleqU0iDg


Troubled Child

http://www.youtube.com/watch?v=sZZnFgTeWuQ

Det finns inte annat att säga än att jag ryser varenda gång jag lyssnar på Journey!!

Peace out baby
2008-03-01
 21:53:57

lovely week

jag kom just på att det var typ 3 veckor sen jag skrev ett inlägg.
har inte riktigt haft tid så att säga...
Har vart fullt upp i skolan (och då ljuger jag verkligen inte!! dem slänger ju en jävla massa grejer, undrar om verkligen våra lärare kommunicerar med varandra, de säger ju det, men I seriously doubt it liksom) men jaja, sen hade vi ju Nacka Företagarträff också=P. Det blev grymt lyckat, och vi fick så sjukt många härliga komplimanger för det. Tina och jag sjöng "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad accapella och det gick jättebra, även fast vi fick springa upp på scenen, för Hanna och Jeanette skulle sjunga först, men deras skiva startade inte, fan stackarna, men sen sjöng dem "Breaking Free" från High School Musical och dem var jätteduktiga med=).
VI ÄGER TJEJER!

den andra anledningen till att jag inte har skrivit är att jag har vart på kanarieöarna! helt sjukt underbart. Trevliga människor, varmt, skönt, mycket sol=P och musik dessutom.

Det började med att vi hade hört att de hade lite livemusik på hotellet i lobbyn och  det var två svenskar som spelade, Pelle som spelade piano och sjöng och Lena som sjöng. De körde en massa sköna låtar, några ensemblelåtar som vi har kört från 50-80-talet=).

Sen på den tredje kvällen tror jag att det var, så mer eller mindre tvingade mig att fråga om jag fick sjunga. Jag ville egentligen inte, för det kändes som om jag bara klampade på och "tog över", fan vad jag låter som en bitch nu, men så kände jag.  Iaf, så frågade Kajsa pelle och han sa att jag självklart fick sjunga. Och det blev "Himlen är oskyldigt blå", folk tyckte det var bra=).

Shit, känns som om jag är värsta självupptagna fjortisen. Säg till om ni tycker att jag är det.

Vi gick iaf ut med Pelle den fjärde kvällen och vi gick till en irländsk karaokepub och sen på nåt sätt stod vi på scen och sjöng "Barbie Girl" av Aqua=P. måste säga att alkoholhalten var lite för hög där=P. Folk vek sig iaf av skratt när han med sin mörkaste basröst sjunger "Come on Barbie, let's go party"  bla en norsk äldre man som verkligen vek sig dubbel av skratt där=P.


Ha en fortsatt trevlig helg

Puss